Presentatie Zet je ervaring in

 

1a.                  ‘Herkennen, structureren, vragen, behoeften en ervaringskennis` wil ik graag uitbouwen. Met name de ondersteunende en/of intermediaire rol van ervaringsdeskundigen tussen de ‘professional(s) en de klant.

1b.                 Al te vaak heb ik gezien dat (Ggz) patiënten zich niet gehoord voelen. Hier reken ik mezelf ook toe. Ik wil de cliënt de gesprekken bij de reguliere hulpverlening  helpen voorbereiden en achteraf bespreken met hem/haar, zodat de cliënt wel het gevoel krijgt dat er naar hem/haar geluisterd wordt. Ik zelf en U Niet Alleen wil de spil zijn tussen de reguliere hulpverlening en ervaringswerkers.

1c.                  Mijn communicatieve vaardigheden wil ik graag naar een volgend niveau tillen. Daarbij zou ik me beter willen oriënteren op de gebieden maatschappelijk werk en psychiatrie zodat ik die beter kan begrijpen en hun diensten eventueel kan aanvullen, opdat ik zowel de klant als de professionals beter kan begrijpen en beter met hen kan communiceren.

 

2a.                  Mijn achtergrond is 46 jaar complexe- Post Traumatische Stress Stoornis, 15 jaar mantelzorg voor senioren met zware somatische en psychische klachten, en ruim 15 gerommel met hypothyroïdie/te trage schildklier. Tevens heb ik te kampen gekregen met artritis psoriatica, botbreuken en ben ik zwaar door míjn rug gegaan, waardoor ik ruim een jaar volledig uitgeschakeld was. Mijn sterkste kwaliteiten hierdoor zijn begrip en empathie. Ik weet al te goed hoe het voelt om de nodige hulp maar niet te krijgen. Ik ben een echte lotgenoot op verschillende vlakken, nl. zich fysiek machteloos voelen, de wanhoop die bij de mantelzorg hoort, de frustraties die gepaard gaan met chronische ziektes en de worsteling om je eigendunk overeind te houden na jaren onderdrukking. In het vuur van de strijd heb ik zelf geleerd dat wanneer je anderen helpt je vaardigheden gestadig verbeteren.

 

2b.                 Het (Cl) (I)nformatie (P)unt, om een voorbeeld te noemen, heeft een databank vol met allerlei instanties op het werkterrein van  psychische hulp en talloze andere gebieden. De vraag waar en hoe je collectieve ervaringskennis kan vinden is voor mij een enorme trigger, daar ik het gevoel kreeg dat mijn problematiek bij de verschillende hulpverleners gebagatelliseerd werd. Voor het behandelen van mijn c-ptss bijvoorbeeld moest ik keihard vechten en uiteindelijk heb ik 90% zelf opgelost. Ik heb olifantshuid ontwikkeld voor alle triggers die veroorzaakt werden door de mantelzorg. Mijn schildklier wordt nog onderzocht. Dat maakt dat ik constant moet vechten tegen depressies en tegen gebrek aan energie. Toch zie ik steeds meer instanties en initiatieven, waaronder mijn U.N.A en natuurlijk Team Ed, van de grond komen.

 

 

 

  1. Ik ben prima aan de telefoon, achter de pc en heb kennis gemaakt met verscheidene professionele gebieden, o.a. de bouw, beveiliging en het hotel wezen. Hiernaast heb ik voor behandelingen bij verschillende instanties gelopen en kennis gemaakt bij de Cliëntenraad van Arkin. Ik ben een visionair en denk graag mee op beleidsniveau. Het gebrek aan energie maakt dat ik  onvoldoende mijn handen uit mijn mouwen steek en er niet genoeg op uit trek om mijn netwerk te verbreden en te verbeteren. Dit constante gebrek aan energie maakt ook dat ik weinig uithoudingsvermogen heb en me te vaak af laat leiden waardoor ik me amper kan concentreren.

 

  1. Mijn grootste probleem is het gebrek aan energie. Hopelijk zal mijn schildklier beter onderzocht worden zodat ik uiteindelijk wel de goede medicatie krijg. Met een beter afgestelde medicatie, hoop ik in de toekomst actiever te worden en dat ik me beter kan concentreren.